1. De missie:

De Meewerkers: ondernemen in en met de sociale werkvoorzieningen!

 

Wij bieden werkgelegenheid aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt door gebruik te maken van de infrastructuur van sociale werkvoorzieningen en door overname van bedrijfsactiviteiten van de sociale werkvoorzieningen.

2. De Meewerkers:

Het concept van De Meewerkers is medio 2011 voortgekomen uit de overname van Prosonshop een bedrijfsactiviteit van de sociale werkvoorziening Proson te Ermelo.

De Meewerkers is:

  1. Een groep mensen en bedrijven die kennis en geld wil investeren in de infrastructuur van de sociale werkvoorziening in Nederland,
  2. Een groep bedrijven die (deels) voortkomt uit de sociale werkvoorziening en/of gebruik maakt van de infrastructuur van de sociale werkvoorziening,
  3. Een platform van mensen dat het sociaal ondernemen (social firms) in Nederland wil stimuleren,

De Meewerkers hebben de overtuiging dat er uit een optelsom van geselecteerde bedrijfsactiviteiten van verschillende sociale werkvoorzieningen een toekomstbestendig consortium van bedrijven met een duurzaam sociaal en bedrijfseconomisch rendement kan worden opgebouwd. De geselecteerde bedrijfsactiviteiten bestaan uit diverse bedrijfsonderdelen in de sectoren handel en industrie.

Kenmerken zijn:

  • Er is onderlinge synergie mogelijk,
  • Groeiperspectief is aanwezig door meer focus op Marketing & Verkoop
  • Er is een lage overhead realiseerbaar,
  • Medewerkers en klanten staan centraal,
  • Detachering of Begeleid werken van Sw en Wwb medewerkers
  • Overname machinepark en activa o.b.v. huurkoop,

3.  Social Enterprise:

Wij zijn actief in het platform Social Enterprise.nl.  Dit platform stimuleert het sociaal ondernemen in Nederland  (zie www. social-enterprise.nl).